In samenwerking met STUK Leuven

In het kader van het Artefact Festival 15: “You Must Change Your Life” organiseert STUK Kunstencentrum in samenwerking met Campus Gelbergen een lezingen- en debatavond rond het thema plasticiteit. De titel van het festival verwijst naar het gelijknamige boek van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk, waarin hij beweert dat de mens zich steeds wil en moet aanpassen aan zijn steeds wijzigende omgeving. Dit doet hij door te oefenen. Hedendaagse neurowetenschappen onderstrepen deze mogelijkheid tot zelf-verandering, maar waar liggen de grenzen van de menselijke plasticiteit? Hoeveel invloed kan de mens op zichzelf uitoefenen binnen een constante veranderende omgeving? Tijdens deze avond zullen de sprekers vanuit het perspectief van de kinderpsychiatrie, neurowetenschappen en filosofie antwoord proberen te geven op deze vragen. Tevens zal er tijdens 3 intermezzi live “geoefend” worden. Hier zullen de thema’s communicatie, beweging en leren via een liveoptreden van leraar en leerling worden geïllustreerd.

Artefact is het jaarlijkse kunstenfestival van STUK waar (beeld)cultuur, actualiteit en wetenschappelijke uitdagingen centraal staan. Het programma bestaat uit een uitgebreide thematische tentoonstelling met internationale kunstenaars, aangevuld met performances, voorstellingen en workshops. Niet alleen in STUK, maar ook in de Leuvense binnenstad. Daarnaast presenteert Artefact samen met Het Depot een uitgekiende muziekaffiche.

info

locatie
Auditorium STUK Leuven

sprekers
Hicham Khalidi (STUK) & Suzan Langenberg (Campus Gelbergen) in gesprek met Bert van de Ven, hoogleraar filosofie en Sloterdijk-kenner, Patrick Santens, neuroloog UZ Gent en hoogleraar UGent, en Peter Adriaenssens, kinderpsychiater.

Met medewerking van oefenpanels: Anny Cooreman (Eureka), Sander van der Maas (student), Luc Desmet (Kleine Academie), Lisa Gadeyne (ervaringsdeskundige) e.a.

prijs
gratis, maar inschrijven verplicht via STUK